Voit tulla hammashoitoon turvallisin mielin: hammashoidossa aseptiikan taso oli jo ennestään vahva ja uudet käytännöt ovat vähentäneet tartunta- ja leviämisriskiä entisestään.

Koska hyvä suun terveys edistää koko kehon terveyttä, viranomaiset ovat kehottaneet panostamaan erityisesti suun terveyttä edistävään ja ongelmia ehkäisevään hammashoitoon. Huonovointiset ikenet ja erityisesti kiinnityskudossairaus parodontiitti nostavat sekä koronatartunnan riskiä että sen vakavuutta. Sinun on siis hyvä pitää suusi terveenä paitsi suun itsensä myös koko kehosi hyvinvoinnin ja vastustuskykysi vahvuuden vuoksi!

Samasta syystä THL suosittaa myös riskiryhmään kuuluvia käymään ennaltaehkäisevässä hammashoidossa, jos terveydentila sen vain sallii.

Jos hammashoitoon tuleminen mietityttää tai haluat varmistua sen sopivuudesta itsellesi poikkeustilan aikana, voit soittaa minulle numeroon 040 624 1008. Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiisi.

Tule hammashoitoon vain täysin terveenä

Jos sinulla on lieviäkään flunssan oireita tai et muuten tunne olevasi täysissä voimissasi, siirräthän ajanvaraustasi joko sähköpostiisi saamastasi varausvahvistuksesta, laittamalla viestiä kati@purelahti.fi tai soittamalla minulle numeroon 040 624 1008.

Toimintaohjeet koronavirustartunnan epäilyn hetkellä löydät kanta.fi:stä.

Rauhassa tehty hammashoito on laadukasta ja luotettavaa

Mitä laadukkaampaa saamasi hammashoito on, sitä enemmän siitä on hyötyä terveydellesi. PUREssa laadukas hoito on prioriteetti ja osa hoitolan ideologiaa. Tästä en tingi minkäänlaisessa tilanteessa.

Kiiretön hoito tekee hoidosta myös turvallisempaa. Kun asiakkaiden väliin jää riittävästi aikaa, ehdin pitää koko vastaanottoni hygieniatasoa huolellisesti yllä.

Näistä syistä tarjoan tällä hetkellä hampaiden puhdistushoitoja vähintään 60 minuutin mittaisina.

Hymy tuikkii suojavarusteidenkin takana

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi pukeudun hoitokäyntejä varten useampiin suojavarusteisiin ja kohtaan sinut jo aulassa hengityssuojaimeen pukeutuneena. Varustelun aste saattaa näyttää hieman pelottavalta, mutta kaikkien suojausten takana hymyilen sinulle lämpimästi. Teen kaikkeni, jotta kokemuksesi käynnistä olisi miellyttävä. ❤️

Tässä vielä muutamia huomioita ja esimerkkejä niistä toimista, joilla varmistan hammashoidon turvallisuuden PUREssa:

  • Jos voit käyttää hengityssuojainta, pukeuduthan sellaiseen hoitolaan tullessasi ja pidät maskin kasvoillasi aina hoitohuoneeseen pääsyyn saakka. Puethan maskin uudelleen hoitosi päätyttyä hoitohuoneessa ennen muihin vastaanoton tiloihin siirtymistä.
  • Saat heti eteisessä käsidesiä ja kengät riisuttuasi pääset pesemään kätesi saippualla wc-tilassa.
  • PUREssa on tällä hetkellä vain yksi hoitohuone, joten olet hyvin todennäköisesti ainoa asiakas paikan päällä.
  • Aloitan hoitosi miedolla vetyperoksidisuuhuuhteella. Vaikka huuhde on maultaan aika ikävä, kannattaa purskuttelu tehdä, sillä se vähentää pöpöjen määrää suussasi ja sitä kautta myös suusi ulkopuolella hoitosi edetessä.
  • Pyrin tekemään aerosoleja tuottavat hoito-osiot heti suuhuuhdepurskuttelun jälkeen. Näin aerosolit ehtivät laskeutua ilmasta ennen seuraavan asiakkaan käynnin alkua ja ne sisältävät vähemmän ikävyyksiä huuhteen desinfioivan vaikutuksen ansiosta.
  • Tällä hetkellä PUREn ajanvarauksessa on tarjolla pidennettyjä hoitoaikoja, jotta voin panostaa saamasi hoidon laatuun, hoitohuoneen puhdistukseen hoitosi valmistuttua sekä koko vastaanoton hygieniatasoon. Hygienian ylläpitämiseksi desinfioin uutterasti muun muassa ovenkahvoja, kosketuspintoja sekä wc-tilaa.
  • Käytän hoitotyössä korkeatasoisia suojahanskoja, kasvo- ja hiussuojia sekä kasvovisiirejä.
  • Jos haluat tutustua PUREn välinehuoltoon ja työvälineiden sterilointiin, esittelen puhdistustoimenpiteet mielelläni.
  • Vastaanottoni ilmanvaihto on nykyaikainen, koneellinen ja tarpeet täyttävä. Tämän lisäksi vastaanotollani on huoneilmasta haitallisia hiukkasia poistava ilmanpuhdistuslaite.
  • Jos jokin asia mietityttää, voit ottaa minuun yhteyttä ennen hoitoasi sähköpostilla kati@purelahti.fi tai puhelimitse 040 624 1008.

suuhygienistisi Kati