PUREPEDIA

PUREpedia on PURE Suuhygienistipalvelujen tuottama kansankielisempi sanasto termeille, joihin saatat törmätä pohtiessasi suusi hyvinvointia.

Sanasto kasvaa PUREn yritystarinan edetessä, kun huomaamme mitkä termit asiakkaitamme erityisesti askarruttavat. PUREpedian ensimmäiset merkinnät on tehty marraskuussa 2020, kun PURE Suuhygienistipalvelut aloitti toimintansa.

Jos lainaat PUREpedian sanaselityksiä, muistathan lähdemerkinnän! Tämä EI siis ole THL:n, Suuhygienistiliiton tai muun virallisen instanssin julkilausumaa, vaan meidän vuosikymmenen suuhygienistikokemuksen pohjalta PUREskelemaamme huumorilla höystettyä sisältöä, mikä vastuuvapauslausekkeena täten mainittakoon.

[ ennaltaehkäisy ]

Maailman kenties tylsin sana, jossa ei ole mitään mediaseksikästä. Tärkeä osa arkea ja elämää, joka konkretisoituu monin tavoin, usein täysin tiedostamatta. Nukkumalla ennaltaehkäistään väsymystä. Liikennesääntöjä noudattamalla ennaltaehkäistään onnettomuuksia ja liikennesakkoja. Vierailulla suuhygienistin luona ennaltaehkäistään suurempia hammashoito-operaatioita.

[ hammaskivi ]

Se inhottavalta tuntuva karhea mömmö hampaiden pinnassa ja ienrajassa, joka vain naureskelee ivallisesti, kun yrität poistaa sitä hammasharjalla. Suuhygienisti voi poistaa kovettuneen bakteeriplakin ultraäänellä tai instrumentilla raaputtamalla. Rapsutuksen äänihaitta on usein toimenpiteen ikävin ilmiö, sillä hellävaraisuus on suuhygienistin toinen nimi. Siis sellaisen hyvän suuhygienistin.

[ hammaslanka ]

Maailman epämiellyttävin keksintö, jonka käytön moni pyhästi vannoo aloittavansa jokaisen hammaslääkärikäynnin jälkeen. Löytyy useista suomalaiskodeista wc-kaapin takarivistä. Koskemattomana. Monet hammaslääketieteen ammattilaiset tuntevat pakottavaa tarvetta nuhdella ankarasti käytön laiminlyönnistä. Koska hammasvälien puhtaus nyt vain on yksi maailman tärkeimmistä asioista. Mukava ja ammattitaitoinen suuhygienisti kuitenkin tietää, että hammaslangalle on vaihtoehtoja.

[ PURE ]

1) Käskymuoto eli imperatiivi verbistä purra. Esim. Pure omilla hampaillasi!
2) Tunnetulla ulkomaan kielellä mm. puhdas, aito, virheetön.
3) Lahtelainen suuhygienistipalvelu, jossa ihminen kohdataan poikkeuksellisella tavalla.

[ Rautsikka ]

Hellittelynimi Lahden Rautatienkadulle. Tunnettu erityisesti omaleimaisista kivijalkaliikkeistä ja hyvästä asiakaspalvelusta. Rautsikan yrittäjien keskuudessa vallitsee poikkeuksellinen yhteishenki. Rautsikalla ei kyräillä kateellisina vaan iloitaan myös toisten menestyksestä. Naapurin bisneksen buustaaminen kuuluukin luontaiseen Rautsikka-henkeen. Myös PURE Suuhygienistipalvelut palvelee Rautsikalla osoitteessa Rautatienkatu 12.