Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus Lahti

Hampaiden puhdistuksessa saat PUREn suuhygienistin rehellisen arvion suusi kunnosta. Monet pitävät hammaskiveä mittarina puhdistuksen tarpeelle, vaikka tärkeämpää olisi kysyä, mitä ikenillesi kuuluu. Jos ikenesi vuotavat verta esimerkiksi hammasvälejä putsatessasi, ei suussasi ole kaikki hyvin ja siksi täysin hammaskivestä vapaakin suu voi vaatia jopa neljä puhdistuskertaa vuodessa. Tule hammaskiven poistoon ja hampaiden puhdistukseen Suuhygienistipalvelut PUREen ja koe aidosti puhdas suu!

HoitoKestoHinta
Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus60 min129,00 €Varaa aika ›
Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus pelkäävälle75 min159,00 €Varaa aika ›

Miltä suu tuntuu, kun hampaat ovat oikeasti puhtaat?

Milloin viimeksi olet kokenut hampaasi aidosti puhtaiksi? Jos hampaasi eivät ole olleet kunnolla puhtaat pitkään aikaan, et välttämättä osaa kaivata tätä mahtavaa tunnetta. Jotta vertailukohta puhtaaseen hymyyn säilyisi ja osaisit kotona hampaita pestessäsi tähdätä parhaaseen lopputulokseen, on sinun hyvä käydä suuhygienistin luona hampaiden puhdistuksessa 1–2 kertaa vuodessa. PUREssa autamme sinua hiomaan hampaidesi pesutekniikan timanttiseksi, jotta saisit kokea puhtaan suun ihanuuden jokaisen hammaspesun jälkeen.

Suussasi on kuitenkin alueita, joita et omin avuin saa puhtaaksi: ikeniesi alaiset hammaspinnat. Hampaiden puhdistuksessa puhdistamme ikeniesi aluset bakteereista ja hammaskivestä. Tämä auttaa pitämään ikenesi vapaina tulehduksesta ja muun muassa pahanhajuisen hengityksen loitolla, sillä yleisin syy pahanhajuiselle hengitykselle on juuri ientulehdus sekä ikeniesi alla lymyilevä hammaskivi ja bakteerit.

Ikeniesi yläpuolelle muodostunut hammaskivi puolestaan toimii ihanteellisena alustana bakteerien kiinnittymiselle ja kasvulle. Tämäkin aiheuttaa ientulehdusta ja jopa hampaidesi kiinnityskudoksen sairastumista. Näiltä hammaspinnoilta bakteerit ja hammaskivi aloittavat valloitusmatkansa kohti ikeniesi alla olevia hammaspintoja ja ientaskusi pohjaa.

Ientulehdus altistaa koko kehosi sairauksille – anna suuhygiestin puhdistaa hampaasi

Jos ikenesi vuotavat verta, hengityksessäsi on ikävä haju tai suussasi maistuu kummalliselta, kannattaa sinun kiireen vilkkaan varata aika suuhygienistin tekemään hammaskiven poistoon ja hampaiden puhdistukseen. Samalla saat konstit siihen, kuinka pidät hampaistasi huolta hyvin myös kotona. Näin bakteerit pysyvät poissa ja ikenesi vahvan terveinä hammasvälien puhdistusvälineellä tehdyn “treenin” ansiosta.

Hoitamattomana ientulehdus voi edetä parodontiitiksi eli tulehdukseksi hampaidesi kiinnityskudokseen asti. Parodontiitillä näyttää olevan yhteys melkein 60 muuhun kehon sairauteen, kuten sydän- ja verisuonitauteihin, hedelmättömyyteen, diabetekseen sekä muistisairauksiin. Sinun on hyvä muistaa, ettei terve suu vuoda tippaakaan verta. Pieneltä tuntuva verenvuoto ikenissäsi voi siis olla todellinen uhka koko kehollesi ja siksi sinun kannattaa käydä luonamme PUREssa hammaskiven poistossa ja hampaiden puhdistuksessa säännöllisin väliajoin.

Taidolla tehty hammaskiven poisto ei aiheuta kipua

PUREssa saat taitaen ja ajanmukaisella laitteistolla tehdyn hampaiden puhdistuksen, joka ei aiheuta kipua, vaan antaa hellän tehokkaasti kyytiä suusi pahoille bakteereille ja hammaskivelle. Jos ikenesi ovat arat ja pahasti tulehtuneet, saattaa puhdistus hieman tuntua. Tällöin teemme hampaidesi puhdistuksen erityisellä varovaisuudella ja voit tarvittaessa saada myös pintapuudutuksen helpottamaan ikeniesi herkkyyttä.

Varaamalla tarpeeksi pitkän hoitoajan varmistut siitä, että ehdimme puhdistaa koko hampaistosi rauhassa. Jos aikataulu on tiukka, voi jännityksesi lisääntyä, mikä puolestaan voi lisätä kipuaistimuksia. Laadukas hampaiden puhdistus on käsityötä, jossa meidän on huomioitava suusi yksilölliset tekijät. Tarpeeksi pitkällä hoitoajalla sinulla ei ole mitään syytä jännittää, vaan voit vain nautiskella saamastasi hellästä ja taitavasta hoidosta.

Mitä PUREn hammaskiven poistossa ja hampaiden puhdistuksessa tapahtuu?

Ensimmäisenä hoitolaan saapuessasi saat täyttää esitietolomakkeen, jotta osaamme ottaa henkilökohtaiset tekijäsi huomioon tehdessämme sinulle hammaskiven poistoa ja hampaiden puhdistusta. Sinun tarvitsee täyttää esitietolomake vain ensimmäisellä hoitokerrallasi. Samalla voit nautiskella kupillisen täyteläistä teetä tai virkistää itseäsi lasillisella kivennäisvettä.

Päästyäsi lokoisasti hoitotuoliin mittaamme ientaskujesi syvyyden ja ienverenvuotosi sekä teemme arvion hammaskivesi määrästä. Tämän jälkeen poistamme hammaskivesi ja biofilmiksi kutsutun bakteeripeitteen käsi-instrumentein ja/tai ultraäänilaitteella. Jos olet ottanut lisäpalveluksi pasta- tai jauhepuhdistuksen, puhdistamme hampaasi myös sillä. Viimeistelemme puhdistuksen hoitoaineella tai tarvittaessa fluorilakalla, jonka jälkeen saat hampaiden hoito-ohjeita kotiin viemiseksi. Kotihoidossa onnistuminen yhdistettynä säännöllisiin suuhygienistin tekemiin hampaiden puhdistuksiin on varmin keino pitää ikenesi, hampaasi ja niiden kiinnityskudos terveinä. Suusi terveys onkin kaikin puolin sinun ja meidän yhteistyötä.

Hammaskiven poistossa ja hampaiden puhdistuksessa käyminen mahdollistaa myös hampaiden valkaisun.