Soodapuhdistus eli hampaiden jauhepuhdistus Lahti

Kun haluat tuntea hampaasi aidosti puhtaaksi, tule soodapuhdistukseen Suuhygienistipalvelut PUREen! Soodapuhdistuksessa suihkuttelemme hampaasi puhtaaksi jauheella. Soodapuhdistuksen oikeampi nimi onkin jauhepuhdistus: nykyisin puhdistuksessa käytetään muitakin jauheita kuin natriumbikarbonaattia eli soodaa.

HoitoKestoHinta
Soodapuhdistus30 min65,00 €Varaa aika ›
Soodapuhdistus muun käynnin yhteydessä30,00 €
Soodan lisäannospussi5,00 €

Mitä soodapuhdistuksessa tapahtuu?

Ennen soodapuhdistusta poistamme hampaidesi pinnoilta ja varsinkin hammasväleistäsi hammaskiven. Hammaskivi peittää hampaidesi pintaa ja on poistettava, jotta jauhepuhdistus pääsee perille asti. Jos sinulla on tapana käydä säännöllisesti suuhygienistin luona hammashoidossa, voimme tehdä soodapuhdistuksen muun hoidon yhteydessä.

Itse jauhepuhdistus vie vain noin kymmenen minuuttia. Aluksi varmistamme työskentelytilamme suussasi laittamalla sinulle pehmeän, silikonisen suunaukipitäjän, joka kääntää huulesi pois putsauksen tieltä. Seuraavaksi suihkuttelemme hampaasi puhtaaksi veden- ja ilmanpaineen tehostamalla jauhesuihkulla. Lopuksi viimeistelemme puhdistuksen hampaidesi fluorauksella tai hoitoaineella. Soodapuhdistus ei koske tai satu, vaan tuntuu enintään pienenä pistelynä kielessäsi ja ikenissäsi. Varmistamme tietenkin, että olosi on hyvä ja huoleton läpi hoidon.

Hampaiden soodapuhdistus ei ole valkaisuhoito, vaan hampaidesi ulkopinnan puhdistus. On kuitenkin mahdollista, että hymysi näyttää vaaleammalta ja kirkkaammalta, kun se puhdistuu värjäytymistä. Näitä värjäytymiä hampaisiisi aiheuttavat muun muassa kahvi, suklaa ja punaviini. Samalla jauhepuhdistus poistaa hampaistasi plakkia ja hammasväleistäsi bakteereja. Soodapuhdistuksen jälkeen hampaasi ovat kiiltävät sekä kirkkaan ja liukkaan puhtaat. Ihanan puhdas tunne jatkuu myös kotona, sillä jauhepuhdistusta tehdessämme näemme suusi ongelmakohdat ja osaamme opastaa sinua parempaan kotona tehtävään hammashoitoon.

Sinun kannattaa välttää värjääviä ruokia ja juomia noin kolmen tunnin ajan jauhepuhdistuksen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että jauhepuhdistuksessa hampaitasi suojaava hyvien bakteerien peite poistuu. Tämä pellikkeliksi kutsuttu suojapeite muodostuu uudelleen noin kolmessa tunnissa. Aiemmin mainittujen värjäävien ruokatuotteiden lisäksi värjääviä ruokia ja juomia ovat muun muassa mausteiset ruuat, kuten curry ja kurkuma, sekä colajuomat. Myös tupakka- ja nuuskatuotteet aiheuttavat värjäymiä, joten niitäkin sinun kannattaa välttää pelikkelin uudelleenmuodostumisen ajan.

Kenelle hampaiden jauhepuhdistus sopii?

Jokaisen kannattaisi käydä soodapuhdistuksessa 1–2 kertaa vuodessa. Karkeammilla, erityisesti värjäytymiä poistavilla jauheilla voimme tehdä hampaillesi 2–3 puhdistusta vuodessa. Erityisesti bakteerien poistamiseen sopivilla puuterimaisilla jauheilla voimme tehdä puhdistuksia vielä useamminkin.

Saamme jauhepuhdistuksella bakteereja pois hampaidesi väleistä ja mahdollisesti syventyneistä ientaskuistasi. Siksi soodapuhdistus sopii sinulle varsinkin, jos kiinnityskudoksesi ovat sairastuneet parodontiitiksi kutsuttuun sairauteen ja suusi puhtaus on pidettävä erinomaisella tasolla. Myös he, joille tehdään oikomishoitoa, saavat jauhepuhdistuksesta tukea tilanteessa, jossa hampaat ja hammasvälit on vaikea puhdistaa huolella itse.

Yleisesti voidaan todeta, että soodapuhdistus sopii kenelle tahansa, joka nauttii hampaidensa aidosta puhtaudesta ja haluaa pitää hyvää huolta hymystään ja terveydestään ennaltaehkäisevään hoitoon panostamalla. Jauhepuhdistuksella hampaistasi saadaan ainutlaatuisen puhtaat!