Purentalihas- ja voicewell® -hieronnat

Purentalihashieronta

Purentalihashieronta auttaa rentouttamaan ja hoitamaan narskuttelun ja hampaiden yhteenpuremisen kipeyttämiä lihaksia kasvojen, pään ja hartiaseudun alueella. Hoito vähentää oireita ja kipuja.

Voicewell® -hieronta helpottaa purentalihaksia, vähentää ääniongelmia, auttaa nielemisvaikeuksissa, hoitaa ja huoltaa hengitystä.

VoiceWell® hoidot

VoiceWell® hoidot ovat terveydenhuoltoon kuuluvia, monipuolisesti ihmisen ääntä sekä yleistä hyvinvointia hoitavia ja ylläpitäviä hoitomuotoja. Hoitomuotojen kehittäjinä Osteopaatti Kirsi Vaalio ja Koulutettu hieroja/ FM Kirsti Leppänen.

VoiceWell® on hoitomenetelmä, joka kohdistuu niihin lihaksiin ja rakenteisiin, joilla on välitön yhteys kurkunpään, purennan, leukojen ja kielen toimintoihin. Hoitoon kuuluu myös lantion, selän, käsien tai jalkojen hoito tarvittaessa. Hoidon avulla vaikutetaan siis erityisesti äänentuottoelimistön toimintaan. Hoidon tukena käytetään tarvittaessa hengitys- ja ääniharjoituksia.

VoiceWell®-hoidosta hyötyvät erityisesti puheammeissa toimivat henkilöt, kuten opettajat, luennoitsijat, puhelin- tai radiotyötä tekevät, papit, asiakaspalvelutyöntekijät, näyttelijät, laulajat ja muusikot sekä harrastuksenaan laulavat ja soittavat. Erityisesti purentalihashieronnoista hyötyvät narskuttelijat, TMD potilaat ja leukoja päivälläkin yhteenpurevat sekä paljon näyttöpäätettä työkseen käyttävät toimistotyöntekijät.

Jos sinulla on hammassärkyä, poski- ja kasvolihasten jumeja, päänsärkyä, silmänpohjan särkyä, palantunne kurkussa, nielemisvaikeuksia, tasapainon heittelyä, niskahartiaalueen jänni­tystä tai jos korvasi vinkuvat tai tuntuvat tukkoisilta etkä keksi syytä miksi, pystymme auttamaan sinua purentalihasten hieronnalla.

HoitoKestoHinta
Purentalihashieronta30 min50,00 €Varaa aika ›
Purentalihashieronta75 min85,00 €Varaa aika ›
Voicewell® hoito60 min75,00 €Varaa aika ›
Voicewell® hoito90 min95,00 €Varaa aika ›

Mitä hoidoissa tehdään?

Aluksi keskus­telet VoiceWell® -hoitajan kanssa, millaisia oireita sinulla on ja mistä ne voisivat mahdollisesti johtua. Hoitaja tutkii huolellisesti lähtötilanteesi ja tekee yhdessä sinun kanssasi tilanteeseesi sopivan hoitosuunnitelman.

Hieronnan aluksi tunnustelemme käsin lihaksien mahdol­lisia arkuuksia ja puolieroja ja lämmittelemme lihaksesi. Käytämme paljon erilaisia liikkeen kautta tehtäviä hierontatekniikoita ja venytämme kudoksiasi. Tarvittaessa voimme hyödyntää Dry needling neulahoitoja kireyksien helpottamiseen jos se sinun kohdallasi on turvallista.

Käymme hieromalla lävitse purentalihakset myös suun sisäisesti. Missään kohdassa ei ole tarkoitus, että hieronta koskee, vaan sen kuuluu tuntua sopivalta läpi hoidon.

Äänityöskentelijöillä jatkamme hoitoa kurkunpään ympäröiviin kudoksien aukaisuun ja rintakehän, selän, lantion, jalkojen sekä vatsanalueelle tarvittessa.

Lopuksi käymme yhdessä lävitse kotiin viemiseksi jumppa- ja venyttelyohjeita. Kotihoito-ohjeet helpottaa lihastesi kipuja ja kireyksiä sekä vahvistaa hoitosi kannalta oleellisia lihaksia.

Voit tulla hierontaan rennosti meikittä ja hiukset pois kasvoiltasi nostettuna esimerkiksi löysälle poninhännälle. Pukeutua kannattaa mukavan rennosti. Hierontapäivänä kannattaa ottaa rennosti ja välttää fyysistä rasitusta. Sinun on hyvä juoda runsaasti vettä, jotta vältyt kuonaaineiden aiheuttamalta mahdolliselta päänsäryltä.