Kasvohieronta

Tiesitkö, että jopa joka toinen aikuinen kiristelee purentalihaksiaan tahattomasti? Tätä stressin runsauden ja rentoutumisen puutteellisuuden aiheuttamaa yhteenpuremista ja narskuttelua tapahtuu varsinkin öisin ja pahimmillaan myös valveilla. Jos sinulla on hammassärkyä, poski- ja kasvolihasten jumeja, päänsärkyä, silmänpohjan särkyä, tasapainon heittelyä, niska-hartia-alueen jännitystä tai jos korvasi vinkuvat etkä keksi syytä miksi, olet sinäkin mahdollisesti narskuttelija.

Narskutteluun ja hampaiden yhteenpuremiseen kannattaa suhtautua vakavasti, sillä purentalihakset tuottavat kehosi suurinta voimaa. Narskuttelu voi vahingoittaa tai vaurioittaa pysyvästi hampaidesi kiinnityskudosta, hammaspintojasi, leukaniveliäsi ja kasvojesi lihaksia. Varhaisella puuttumisella narskutteluun vältät myös turhan kärsimisen.

Narskuttelun ja yhteenpuremisen hoito on tehokkainta silloin, kun sekä juurisyytä että montaa oiretta hoidetaan samaan aikaan. Juuri tätä saat, kun tulet purentalihaksia hoitavaan kasvohierontaan Suuhygienistipalvelut PUREen. Rentouttavan hellivä kasvohieronta helpottaa kivun ja kireyksien pahenemista. Voit hemmotella itseäsi kasvohieronnalla, vaikka sinulla ei ongelmia purennan kanssa olisikaan.

Mitä kasvohieronnassa tehdään?

Aluksi keskustelet PUREn suuhygienistin kanssa, millaisia oireita sinulla on ja mistä ne voisivat mahdollisesti johtua. Saat kotiin viemiseksi venyttely- ja hoito-ohjeita, jotta voisit jatkossa myös omatoimisesti helpottaa purentalihastesi kipuja ja kireyksiä silloin, kun ne vaivaavat.

Hieronnan aluksi tunnustelemme käsin kasvojesi lihaksien mahdollisia arkuuksia ja puolieroja ja lämmittelemme lihaksesi valmiiksi hierontaa varten. Kun lämmittely on tehty, lisäämme hieman voimaa hierontaan. Missään kohdassa ei ole tarkoitus, että hieronta koskee, vaan sen kuuluu tuntua miellyttävältä läpi hoidon. Lopuksi teemme vielä venytyksiä kasvojesi lihaksille, hieromme niitä myös suusi sisäpuolelta ja viimeistelemme rentouden käsittelemällä kipupisteitäsi.

Voit tulla purentalihaksiasi hoitavaan kasvohierontaan rennosti meikittä ja hiukset pois kasvoiltasi nostettuna esimerkiksi löysälle poninhännälle. Paitasi kannattaa olla joustava, jotta kaulasi alueen hieronta onnistuu kankaan tulematta tielle. Hierontapäivänä saat ottaa rennosti ja välttää fyysistä rasitusta. Sinun on hyvä juoda runsaasti vettä, jotta vältyt kuona-aineiden aiheuttamalta mahdolliselta päänsäryltä. Hieronnan lopuksi voit nautiskella kupin teetä tai lasillisen kivennäisvettä PUREn kauniissa tiloissa täydellisen rentouden saavuttamiseksi.